Artvin’de Hayvanları, İnsanları ve Doğayı Koruma Derneği (Haydiko) ücret karşılığı hayvanların av turizmi adı altında öldürülmesini kınayan basın açıklaması yaptı.

Artvin Valiliği önündeki basın açıklamasını Haydiko adına Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Tülay Aydın yaptı. Aydın açıklamasında, “Av turizmi adı altında yaban hayvanlarının katledilmesini, yaban hayvanlarının ihale yoluyla vurulmasını kınıyoruz" dedi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, hayvanların kaçak avlanmasına karşı binlerce lira ceza yazdığını, parayla ruhsat alındıktan veya ihaleyi kazandıktan sonra avlanmayı teşvik ettiğini savunan Aydın, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, av turizmi adı altında yaban hayvanlarının avlanması için ihaleler hazırlamıştır. Çengel boynuzlu dağ keçisi, alageyik, boz ayı, ceylan gibi hayvanların nesilleri giderek azalıyor ve hayvanları koruma kanununa göre bu suçtur" dedi.

"Devletin nesli tükenmekte olan yaban hayvanlarının öldürülmesinden kazanılacak 3-5 liraya ihtiyacı varsa, kendi aramızda toplayıp verebiliriz" diyen Aydın açıklamasında, ''Av Turizmi, anayasayı, hayvanları koruma kanununu ve uluslararası yasaları hiçe saymaktır." ifadelerine yer verdi.