Mersin merkez Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Fındıkpınarı Üretim Atölyesi'nde kadınlar el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş üretiyor. Yaklaşık 1 ay önce başlayan kursun ardından yüzlerce çeşit ürün yapan kadınlar hobi olarak başladıkları işi meslek haline getirmiş durumda.

Geçimini genelde tarımcılıkla sağlayan Fındıkpınarı mahallesinde kışın üretim yapamayan kadınlara yönelik SODES kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan ve geçtiğimiz ay startı verilen Üretim Atölyesi projesi meslek okuluna dönüştü. Kısa süre içinde yüzlerce el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş yapan kadınlar kooperatifleşerek aile bütçelerine katkıda bulunmak istiyor.

Kadınları iş yaptıkları atölyede ziyaret eden Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, amaçlarının 9 ay sürecek bu proje ile bölgenin yeni istihdam alanlarının ortaya çıktığını belirtti. Kılıç, “Milli Eğitim olarak eğitim-öğretim yapıyoruz. Projenin amacı geçimini genellikle tarımla sağlayan Fındıkpınarı halkının özellikle kışın hazırı tüketmek zorunda kalmaları gerçeğinden yola çıkarak yeni iş imkanları ile istihdam imkanı sunmaktadır. Hem de Fındıkpınarı mahallesinin ülkemizdeki diğer bir çok mahalle gibi markalaşmasını sağlamak ve bu proje ile kooperatifleşmeye gidilerek projenin sürdürülebilirliğini sağlamaktır.” diye konuştu.