Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Yunanistan'ın müzakereleri durdurma kararından üzüntü duyduğunu söyledi.

Elysee Sarayı'nda Yunanistan gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Hollande, Yunanistan'ın haftalardır Avrupa kurumları, IMF ve Euro bölgesinin tüm ülkeleri ile devam eden global ve dayanıklı bir plan üzerindeki müzakereleri durdurma kararı aldığını hatırlattı. Fransız lider, "Bu karardan üzüntü duydum. Çünkü anlaşmaya çok yakındık." diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'ın kreditörlerin ülkeye yeniden borç verme koşulu olarak sunduğu yeni kurtarma paketini hal oylamasına sunma kararını da değerlendiren Hollande, "Demokrasi bu. Yunanistan halkının kendisi gelecekte ne istediğini söyleyecek. Yunanlar Euro Bölgesi'nde kalmak istiyor mu veya Euro Bölgesi'nden çıkma riskini göze alacaklar mı?" diye konuştu.

Fransa'nın Yunanistan ile görüşmelerin yeniden başlamasından yana olduğunu da kaydeden Hollande, hâlâ bir anlaşmanın mümkün olduğunu vurguladı. François Hollande, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nde kalmasını istediğini ve bu noktada harekete geçmeye de hazır olduklarını dile getirdi.

KRİZ FRANSA'YI ETKİLEMEZ

Cumhurbaşkanı Hollande, Yunanistan krizinin Fransa ekonomisi üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağını da kaydetti.

François Hollande, Fransız ekonomisinin 4 yıl önceye göre daha güçlü olduğunu belirtti ve Fransa'nın Yunanistan krizinin oluşabilecek olumsuz sonuçlarından korkmasını gerektirecek hiçbir durumunun olmadığını kaydetti.