Türkiye’nin en büyük tekstil firmalarından İlbeyli Beyteks’in üretimini durdurmasının ardından 15 Şubat’tan beri işe geri dönecekleri günü bekleyen işçiler eylemlerine devam ediyor.

Bugün de fabrika önünde toplanan içişiler dava açmak için son kez avukatla görüşme yaptı. Dev Tekstil Sendikası tarafından ayarlanan avukatın getirdiği evrakları dolduran işçiler ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu’na verilecek şikayet dilekçesini de imzaladı. Avukat tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından işçiler fabrika önünde eylem gerçekleştirdi.

“Ya fabrikamız açılsın, ya da haklarımız verilsin!” şeklinde slogan atılan eylemde işçilerin taleplerini ifade eden dövizler de taşındı. Dev Tekstil Çukurova Bölge Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, İlbeyli işçilerine verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekildi. Açıklamada, “İşçilerin taleplerinin oldukça açık olduğu ifade edilerek ya fabrika açılarak işçiler tüm haklarıyla sendikalı olarak iş başı yapmalıdır, ya da fabrikanın açılmaması halinde işçilerin yine tüm haklarının eksiksiz ödenmesi gerekir. İşçiler güvencesiz, kölelik koşullarında çalıştırılıyor. İçerde denetim yapılması gerekir.” denildi.