HiltonSA Oteli'nde düzenlenen geceye Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, meslek odalarının Adana şube başkanları katıldı. Meslekte 40. yılına ulaşan meslektaşlarını kutlayan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, "60 yıl önce kurulan odamız, yarım asrı geçen süreçte yoluna gelişerek devam etmiş ve meslek alanının referans kurumu olarak toplumda kabul görmüştür. Türkiye gibi bir ülkede mesleki etik ilkelerine bağlı, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümünü asli amaç kabul eden, toplumsal yarar ilkesinden asla taviz vermeyen ve bundan dolayı da siyasi iktidarları karşısına almaktan çekinmeyen bir meslek örgütünün, 60 yıl boyunca ayakta kalması başlı başına bir başarıdır. Bu mücadele ile kazanılmış bir başarıdır. Bu 60 yılda İMO, tüm baskıcı iktidar dönemlerinin hedef tahtası haline getirilmiş, yönetici ve üyeleri tutuklanmış, etkinlikleri engellenmiş, ekonomik açıdan kıskaca alınmıştır." dedi.

'BİZİ BAKANLIĞA BAĞLAMAK İSTİYORLAR'

Tüm baskılara rağmen mücadeleden vazgeçmeyen İMO'nun, üye ve yöneticileri ile birlikte bugünlere geldiğini anlatan Biçer, iktidarın uzun bir süreden bu yana TMMOB ve bağlı odalarını etkisizleştirip, üyeleri ve toplumla olan bağını koparmaya çalıştığını ifade etti. Biçer, bu amaca ulaşmak için çeşitli girişimleri olduysa da hiçbiriyle amaçlarına ulaşamadıklarını belirterek, "Bu kez de yeni bir torba yasa ile karşımıza çıkıyorlar. Hazırladıkları yeni taslakla birlik ve odamızın örgütlülüğünü, merkezi gücünü dağıtıp, odalarımızı siyasi iktidarın yönetimine, bakanlıklara bağlamak istiyorlar." eleştirisinde bulundu.

'DEMOKRASİYE HER ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Biçer, odalar olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm baskılara karşı üyeleri ve tüm demokratik güçlerle birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini, bu amaçla bilim ve tekniğin aydınlattığı yolda yürüyecek, mesleki etik değerlere, kamusal yaşam alanlarına ve demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından inşaat mühendisliği mesleğinde 40 yılını adamış toplam 35 inşaat mühendisine birer şükran plaketi sunuldu. Seyhan Belediyesi Halk Oyunları ekibinin bir gösteri sunduğu gecede yerel sanatçılar da sahne aldı.