Tireli süt üreticilerinden 2009 yılından bu yana 105 milyon liralık destek alımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni dönemin sözleşmesini törenle imzaladı. Tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi amacıyla 2005 yılında “Okul Sütü” olarak başladığı, ailelere süt yardımı projesini daha sonra "Süt Kuzusu"na çeviren belediye, 1-5 yaş aralığındaki çocukların sağlıklı gelişimi için Tire Süt Kooperatifi ile süt alım protokolü imzaladı.

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ile birlikte protokole imza atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, töreni, “yerelde ve kırsalda kalkınma şöleni” olarak tanımladı. Okul Sütü projesinin Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Kocaoğlu, “Tire Süt Kooperatifi ile başlattığımız proje sayesinde İzmir'i, Türkiye'de sütün bir numaralı üreticisi yaptık. Bu proje sayesinde İzmir'deki süt üretimi, Türkiye’den 4-5 misli fazla arttı. Birleşmiş Milletler Dünya Tarım Örgütü, bu projeyi ve Tire süt Kooperatifi’ni örnek kırsal kalkınma modeli seçti. Süt sektörünün devleri, Tire'de yatırıma başladı. Bu da yeni istihdam demek. Bayındır'da yaptığımız anlaşmalı üretim sonucu çiçek kooperatifi, Azerbeycan'a ve Irak'a çiçek ihracatına başladı. Yerelde kalkınma işte budur.” diye konuştu. 2009 yılından bu yana Tire Süt Kooperatifi’nden 105 milyon liranın üzerinde süt aldıklarına kaydeden Kocaoğlu, “Geçen sene 33 milyon TL'lik süt almıştık, bBu sene 6 ayda 16 milyon TL'lik aldık. Şimdi bu protokolle 33-34 milyon TL civarında süt daha almış olacağız.” dedi.

Kooperatif Başkanı Eskiyörük de, “Bu işbirliği sonucunda Tire Süt, dünyada örnek gösterilen bir kurum oldu. Bölgemizde sütün en büyük üretim merkezi olduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Okul Sütü örnek alındı, bugün Türkiye'de çocuklar süt içiyor. İzmir'de artık fakirlerin çocukları da süt içiyor.” şeklinde konuştu.