İzmir, 22-25 Ocak 2015 arasında İstanbul’da düzenlenecek EMITT 2015-19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıklarını tamamladı. İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak başkanlığındaki heyetle önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT 2015’e katılım sağlanacak. Heyette İZKA, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Dikili Belediyesi, Karaburun Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), Selçuk Ticaret Odası, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) ve SKAL yetkilileri bulunuyor. İZKA tarafından hazırlatılan ortak stantta turizm sektörü İzmir’i tanıtacak. EMITT Fuarı’na katılım için ilgili kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerine davet gönderilmiş, katılım sağlayabilecek temsilcilerle toplantılar düzenlenerek hazırlık yapılmıştı.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Doğu Akdeniz bölgesinin en büyük ve dünyanın önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT’in yapılıyor olmasını çok önemsiyoruz. Fuara, İZKA’nın temin etmiş olduğu İzmir standı altında yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör temsilcileriyle birlikte katılıyoruz. İzmir’i ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlatacağız.” dedi.

İstanbul TÜYAP Büyükçekmece Fuar Alanı'nda düzenlenecek EMITT 2015, 65 bin metrekarede alandaki 12 salonda, 70’in üzerinde ülkeden 4 bin 500’den fazla firmanın katılımıyla bir ilke imza atmış olacak. Geçen yıl 63 bin 230’u turizm profesyoneli olmak üzere 136 bin 730 ziyaretçi tarafından gezilen, Türkiye ve Doğu Akdeniz turizminin en büyük buluşmasının olacağı EMITT'e, 36 bölgesel birlik ve dernek de destek sağlıyor.