Tokat'ın Erbaa ilçesinde mezarlıkta bulunan çocuklar, harçlıklarını ziyaretçilere su satıp, vefat edenlere Yasin okuyarak çıkarıyor.

Erbaa Şehir Mezarlığında Bayram Arifesi öncesi yaşları 8 ile 15 arasında değişen çocuklar, ücret karşılığında mezarlıkları ziyaret edenlere su satıp, kabirdekilere Yasin okuyor. Bayram ihtiyaçlarını gidermek hem de harçlık çıkarmak için su sattığını belirten İsmail Öksüz, "14 yaşındayım ve genellikle Ramazan veya Kurban Bayramlarında mezarlığa gelip burada bidonlar haline su taşıyorum. Ölen yakınlarının mezarlarına gelen vatandaşlar bizlerden mezarlara su dökmemizi istiyor, bunun karşılığında bizlere 1 lira ile 5 lira aralığında para veriyorlar. Bu parayı Bayram harçlığını gidermek için hem de kendi cep harçlığımız için kullanıyor.

Erbaa Şehir Mezarlığı’nda Yasin okuyarak para kazanan çocuklar ise, "Mezarlıklarda Yasin okuyarak para kazanıyor. Bu sıcakta Bayram harçlığımızı çıkarmaya çalışıyoruz diyen ve "Burada mezarlık başında yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlara ölen yakınları için Yasin okuyorum ve onlarda gönüllerinden geldiğince bana harçlık veriyor." diye konuştu.