TeknoSA'nın kadınlara ücretsiz bilgisayar eğitimi vermek amacıyla başlattığı "Kadın İçin Teknoloji" programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, bir otelde düzenlenen törende, kadınların verilen eğitimler sayesinde bilgisayar kullanmayı öğrenerek, kişisel gelişimleri için önemli bir adım attığını söyledi.

Eğitimli kadınların iş gücüne katılımının gerekliliğine işaret eden Sabancı, "Toplumsal gelişmenin en önemli göstergelerinden biri de teknolojiye yakın olmak. Kadın için Teknoloji projemiz, kadınlarımıza farklı bir pencere açmayı ve teknoloji okur yazarlığını artırmayı amaçlıyor" dedi.

Projenin kadınlara yaşamlarını iyileştirecek güçlü bir araç sunduğunu belirten Sabancı, bugüne kadar 56 ilde 14 binin üzerinde kadının bu eğitimlerden mezun olduğunu kaydetti.

- Kadınların bilgisayar kullanım oranı arttı

TeknoSA Genel Müdürü Necil Oyman ise "Herkes için teknoloji" felsefesiyle hareket ettiklerini belirterek, sektörde sadece ticari faaliyetlerde değil birçok sosyal konuda da öncü olduklarını vurguladı.

Proje kapsamında kadınların internet ve bilgisayar dünyasıyla tanıştırıldığını aktaran Oyman, şöyle konuştu:

"İstiyoruz ki kadınlarımız, internetin getirdiği olanaklardan yararlansın. Projeyi başlattığımız dönemde, kadınların bilgisayar kullanım oranı yüzde 23 seviyelerindeydi. Ne mutlu bugün bu oran 2 katına çıktı. 56 ilde yürütülen eğitimleri 81 ile yaymayı hedefliyoruz."

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de katıldığı törende, katılımcılara sertifikaları verildi.