Gündemin ekonomiye kaymasının ve seçim sürecinin atlatılmasının ardından belediye başkanlıkları ilk çalışmalarını tamamladılar ve belediye personeli alım ilanları yayımladılar. 

31 farklı şehirde bulunan belediye birimleri, devlet birimleri ve belediye başkanlıkları, sosyal yardımlaşma vakıfları, il özel idareleri, kazı başkanlıkları, bakanlık birimleri ve tür kurumlar onlarca kadroda personel alımıyapacaklarını açıkladılar. 

Yayımlanan bu belediye memuru ve belediye işçisi alım ilanlarını il il tablo olarak sizlere aşağıda aktarıyoruz. 

ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER

Haberimizin başında belirttiğimiz gibi söz konusu belediye memuru ve belediye işçisi alım ilanları 31 farklı ilde yapılacak. Ayrıca bazı şehirlerin ilçelerinde ve merkezlerinde bulunan kurumlar farklı ilanlar yayımladılar. Bu çerçevede 40'dan fazla alım  ilanı bulunuyor. 

Yayımlanan tüm bu ilanların yer aldığı şehirlerin listesi şu şekilde,

Muğla, Eskişehir, İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Kocaeli, Burdur, Yalova, Samsun, Kırklareli, Giresun, Edirne, Çanakkale, Manisa, Afyonkarahisar, Bursa, Zonguldak, Kahramanmaraş, Sakarya, Karaman, Mardin, Antalya, Edirne, Trabzon, Mersin, Karabük, Adana, Ağrı, Tekirdağ, Niğde.

İLANLARDA YER ALAN KADROLAR

Yukarıda yer alan listelerde onlarca kadrodan yüzlerce personel alımı yapılacağı ilan edildi. İlanlarda nomal vatandaşlar, engelli vatandaşlar için ilanlar bulunuyor. 

En az okur yazar seviyesinde belediye işçisi alımının yapılacağı personel alım ilanlarında geçici ve daimi statüde alımlar oluyor. Memur alım ilanlarına başvuru yapacak adayların ise en az lise mezunu olması gerekiyor. 

Ancak öğrenim koşulu alım ilanları alım yapacak kurum, alım yapılacak kadro ve diğer detaylara göre farklılık gösteriyor. Öyle ki bazı pozisyonlar için lise mezunu olmak yeterli olurken bazı pozisyonlara sadece yükseklisans yapmış adayların başvuruları kabul ediliyor.