Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde yaşayan kadın girişimci Fatma Uçar, kentte bir ilke imza atarak kendi ürettiği yöresel ürünlerle, şekerleme reyonunu birleştirerek vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
İlçeye bağlı Hürriyet Mahallesinde, kadın girişimci Fatma Uçar tarafından yörede kardeş anlamında kullanılan "Ede" kelimesinden esinlenilerek ismi verilen "Edem" Yöresel ve Şekerleme, herkesten tam not aldı.
Girişteki küçük bahçesinde bazlama ve gözleme yenmesi için hazırlanan konseptiyle sizleri karşılayan "Edem Yöresel" içerisinde ise köy yumurtalarından, konservelere, yufka ekmeğinden bakliyatlarıyla sizleri karşılıyor. 


Çeşit çeşit doğal ürünlerinin yanında, ev yapımı yemeklerde sizler için dolaplarda hazır bekliyor. Sürekli olarak taze üretilen mantılar, içli köfteler Fatma Uçar'ın lezzetli ellerinden, damaklarınızı tatlandırmak için bekliyor. 
Şarküteri reyonunda köy peynirleri, zeytinler, tere yağları, sucuklar, yoğurtlar ve hazır içecekler her zaman hazır bulunduruluyor. 
Alışverişte 7'den 70'e herkes için mutlaka ürünü bulunan Fatma Uçar, çocuklar içinde cipsinden kolasına, meyve suyundan sodalarına kadar dolaplarda hazır bekletiyor.


Kahramanmaraş'ta farkındalık oluşturan ve yöresel lezzetleri vatandaşların hizmetine sunan Uçar, iş yerinde Haber46'ya özel yaptığı açıklamada, yöresel ürünleri hazırlamakta ki en büyük amaçlarından birisinin çalışan kadınlara hitap etmek olduğunu söyledi.
Çalışan kadınların konserve, yufka ekmek gibi ürünlerin zaman alması dolayısıyla her zaman yapamadığını belirten Uçar, "Bu ürünlerin yapımı zahmetlidir. Çalışan kadınlarımız, bir yandan aileleriyle ilgilenirken, günlük ihtiyaçları karşılarken diğer yandan bunlarla ilgilenemeyebiliyor. Ben burada fabikasyon olarak değil, tamamen ev yapımı şeklinde hazırlıyorum." dedi.


Uçar, içli köftelerin ve mantıların yine çalışan kadınlar için çok pratiklik sağladığını anlatarak, "İş yerlerinden çıktıklarında bizlere uğramaları yeterlidir. Sıcak suyun içerisinde bir süre haşladıktan sonra en fazla 20 dakika içerisinde sofralarını hazır etmiş olabilecekler. Hem de fabrikasyon değil, ev yapımı olması lezzetinin de anne eli değmiş gibi olması, herkesin hoşuna gidecektir." ifadelerini kullandı.
Kadın girişimci Fatma Uçar, salgın hastalıkla ilgili olarak ise bütün kurallara riayet ettiklerini ve hijyen konusunda kimsenin en ufak tereddüt etmeden "Edem Yöresel ve Şekerleme"ye uğraması gerektiğini ve yerinde incelemesi, bu lezzetleri tatması gerektiğini vurguladı.