Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından CNR Expo'da bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO, Kahramanmaraş iş dünyası için yeni umut oldu. Rekor sayıda katılımcı ülkeyi ağırlayan etkinlik, 24 Kasım'da sona ererken 8 binin üzerinde B2B görüşmesine ev sahipliğide yaptı. Etkinliğe, 124 farklı ülkeden 400’e yakın alım heyeti katıldı. 17. MÜSİAD EXPO, uluslararası iş fırsatları sunan bir platform olduğu kadar, bu yıl, üretmek isteyen sanayicinin yüzünü güldürdü. Somut projelerin de açıklanacağı bir fikir paylaşım ortamına dönüştü.

GENÇ MÜSİAD FUAR BİTİMİNE KADAR YÜZLERCE FİRMA İLE GÖRÜŞME SAĞLADI

Ayrıca Kahramanmaraş Genç MÜSİAD üyeleri Fuarda büyük bir saygı çerçevesinde karşılanırken, FUAR alanındaki tüm standlarıda ziyaret ettiler. Adete Fuarın yıldızı olan Kahramanmaraşlı genç girişimciler ticaret ve üretim konusundada bir çok istişare toplantıları düzenledi.

Genç MÜSİAD Kahramanmaraş adına programa Çimenler A.Ş ve Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Çimen Haber 46’ya yaptığı açıklamada: “Genç girişimcilere yönelik eğitimler ve kongre çalışmaları: ‘Müşteri İlişkileri Yönetimi, Markalaşma Eğitimi, Yetenek Yönetimi Eğitimi, Zaman Yönetimi Eğitimi, Motivasyon, Toplantı Yönetimi Eğitimi, Hedef Koyma, Proaktif ve Stratejik Yönetim Eğitimi, Yenilikçilik ve Küresel Rekabet Eğitimi’ şeklinde devam etti. Ulusal ve Uluslararası Faaliyetler Uluslararası Genç İşadamları Kongresi (UGİK), Young Business Academy, 24 Çok Geç Projesi bizi baya etkiledi. sektörel çalışmalar alanında eğitimler, fuar çalışmaları, zirveler, bültenler, araştırma raporları Ekonomi çalışmaları alanında, Yıl Sonu Ekonomi Değerlendirme Paneli, MÜSİAD ekonomi raporlarının takip ve değerlendirmesi, küresel ve ekonomik gelişmelerin takip ve değerlendirmesi yapıldı. Ayrıca Anadolu'daki üyelerimizin nabzını tutmak ve ortak çalışma zemini oluşturmak için yapılan çalışmalar, Genel İdare Kurulu toplantıları, Sektörel istişare zirveleri, şube ziyaretleri, Ulusal ve Uluslararası gençlik kuruluşlarıyla işbirliği, Yurt içi ve yurt dışı fuar, iş forumu ve ticari gezilere katılım, Üyeler arası ticareti teşvik çalışmaları (Sektörel Üye Rehberi, ortaklık kültürünün geliştirilmesine yönelik eğitim ve aktiviteler düzenlendi. Dış politika seminerlerine katılan üyelerimiz Enerji politikaları, siyasi, kültürel değerlendirmeler, Üniversitelerde Panel ve Programlar, Türkiye'de staj kültürünün yerleşmesi için proje ve faaliyetlerin desteklenmesi programlarından faydalandık. Yayın çalışmaları olarak ta, Genç MÜSİAD Akademi Dergisi, Sosyal Medya, UGİK Dergisi, Genç MÜSİAD internet sitesi bize çok faydalı çalışmalar sundu” ifadelerini kullandı.

GENÇ MÜSİAD GELECEĞE UMUT OLUYOR!

Geleceği dair bir hayalin var ise Genç MÜSİAD ile geleceğin kapılarına aç sloganıyla yola çıkan genç girişimciler tüm hayallerini gerçekleştiriyor. Kahramanmaraş’ta üretimi, ticareti ve bir çok projeyi Genç MÜSİAD’lı gençler gerçekleştirecek.