Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti'ne başvuran Mustafa Kılınç, bir bankadan 1000 TL kredi çektiğini ve bankaya ödeme yaptığı sırada 113 TL dosya masrafı kesintisini öğrendiğini belirterek şikayetçi oldu. 
     Bunun üzerine toplanan heyet, dosyayı inceledi. Yapılan incelemede, bankanın tüketici ile müzakere etmediğine karar verilerek banka haksız bulundu. Heyet ayrıca, 113 TL dosya masrafı ile birlikte 13 TL yasal faizin Kılınç'a ödenmesine karar verdi. 
     Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kredi talep ettiğinde bankanın dosya masrafından bahsetmediğini ve kendisinin taksitleri ödemeye başladığı esnada bunun farkına vardığını ifade etti. Daha önce de farklı bir bankaya benzer bir dava açtığını anımsatan Kılınç, şunları kaydetti: 
     ''Rakamlar küçük olarak görülebilir. Ancak ortada bir haksızlık olduğunu düşündüğümüzde bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zaten bu başvuruyu herkese örnek olması açısından yaptım. Çünkü bankalardan binlerce insan kredi kullanıyor ve benzer dosya masrafı kesintileri oluyor. Dolayısıyla, insanlarımızın artık bilinçlenmesi gerekiyor.''