İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur, Ziraat Odaları Birliği, Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Zeytin budama kursunda başarı gösterenlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine ' İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali YÜCE, Milli Eğitim Müdür Yrd. Ahmet AKKÜNCÜ,  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin KILIÇKIRAN,  Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver GÖKSEN, çok sayıda davetli ve kursiyerler katıldı.

Düzenlenen kursta kursiyerlere zeytin yetiştiriciliği, gübreleme, budama, zirai mücadele ve birçok konuda bilgi verilerek, verilen eğitimler zeytin bahçelerinde uygulamalı olarak gösterilmişti.

Önsen Mahallesinde açılan  kurs da 18 ”“ 40 yaş arası genç çiftçilerden oluşan kursiyerlerin tamamının bayan olması dikkat çekmişti.

Kursiyerlerden Huri ALTUN ' Zeytin budama kursuna katıldık bugünde belgelerimizi almak için burada toplandık belgelerimizi almaya hak kazandığımızı düşünüyoruz, inşallah öğrendiklerimizi normal hayatta uygularsak daha  başarılı oluruz çevremize anlatırız. Tarım İl Müdürlüğüne, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve İşkur Müdürlüğüne böyle bir kurs düzenledikleri için teşekkür ederiz dedi.