İlimizin birçok bölgesinde başarı ile yetiştiriciliği yapılan kendine has tadı kokusu ve rehası olan, albenisi ile tüketicileri cezbeden çileklerin hasadına başlandı.

Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında ilimizde yetiştiriciliği son yıllarda yaygınlaşan çilek yetiştiriciliği, birim alandan daha yüksek kazanç elde edilmesi sebebi ile çiftçinin yüzünü güldürüyor.

İlimizde bulunan çilek tarlalarının  rutin kontrolleri teknik personellerimiz tarafından  yapılmakta ve üreticilere bilgi desteği, gübre ve ilaç tavsiyeleri ile uygulamaları konularında teknik destek verilmektedir.

Kasım ayı sonuna kadar sürecek olan çilek hasadı, ilk olarak Türkoğlu, Kılılı beldesinde başlıyor, ardından daha yüksek rakımlardaki arazilerde neredeyse yıl sonuna kadar devam ediyor.

Çilek hasadının ilk başladığı bölge olan Kılılı da incelemelerde bulunan İlçe Müdürü Hayri UYDURAN, çilek yetiştiriciliğinde modern tarım sistemlerinin kullanılmaya başlanıldığını belirterek, bu amaçla çilek üreticileri tarafından alınan malçlı fide yatağı hazırlama makinesinin İlçeye  girmesiyle bahçe tesisinin kolaylaştığını ve böylece  birim alandan yüksek gelir getiren çilek yetiştiriciliğine talebin hızlandığını ifade etti.