Kahramanmaraş'ta inşaat ve yapı market sektörünün duayenlerin den Burç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga yaptığı açıklamada;“ Ülkemizde ve şehrimiz de istihdam da önemli bir alan oluşturan inşaat sektöründe son iki yıldır katlanarak artan arsa fiyatları konut ve işyeri fiyatlarını tetiklemiştir. Sektördeki bu artışlar arsa spekülatörlerinin işine yaramış olup, arz talep dengesini alt-üst edecek sayıda müteahhit çıkmıştır. Sektör 2014 yılında altın yılını yaşamış olup, 2015 yılında aşağı yönde seyretme ihtimali çok yüksektir. 
      
Zira Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da ifade ettiği gibi 2015 yılında kısa vadeli dış borç ödemelerinin fazlalığı enflasyon ve cari açık, FED'in açıklamaları ve kısıtlayıcı para politikası, tüketime dayalı bir ekonomimizin olması, toplumun bankalara olan aşırı borcu gibi sebeplerden dolayı talep daralması gözlenecektir. 
      
Kahramanmaraş'ın büyük şehir olmasından dolayı şehir dışından gelen memurlar, çadır kent dışındaki yaklaşık 40 bin Suriyeli ve kentsel dönüşüm den dolayı yıkılan binalara ödenen nakit paralar 2015 yılının ilk 6 ayını bir nebze olsun rahatlatacaksa da ikinci 6 ay bu rahatlığı beklemek doğru olmayacaktır.
      
Kılavuzludan, jandarma üstüne, hastahane üstü ve ahır dağı eteklerindeki DSİ kanalı üstü diye tabir edilen imar gören fakat bir türlü çap verilemeyen arsaların imara katılmasıyla arsa fiyatlarının da ateşinin düşeceği kanaatindeyim.
      
Aşırı göç almayan ve toplumun çoğunun asgari ücretle çalıştığı şehrimizde bu fiyatlar hem arsa hem de daire ve işyeri bazında daha fazla yükselmeyecektir.
      
Vasıflı işçi yetersizliği ve malzeme fiyatlarındaki artış arsa fiyatlarındaki artışın üzerine eklendiğinde kalitesi düşük fakat maliyeti yüksek binaları ortaya çıkarmıştır.
      
Tavsiyem odur ki tüketiciler sağlam ve köklü firmaları tercih etmelidirler. Müteahhitler ise etik kurallara uyarak teklif verilen arsalara teklifler vererek fiyatları tavan yaptırmaktan vazgeçmelidirler zira olumsuz bir durumda, halkı madur edenler Allah (c.c) korusun bu yükün ve vebalin altından kalkamazlar. Faizden ve kaldırılamayacak borç yükünden uzak durulması en büyük tavsiyemdir.“  dedi.