Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kurban satış merkezlerini denetledi. 

Özellikle şehir dışından gelen hayvanların sağlık raporu ve taşıma belgelerini kontrol eden ekipler, hayvan sahiplerine satılan hayvanların kulak küpelerinin iadesi ve gerekli düşümlerinin yapılması konusunda bilgi verdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Abdulkadir Aslan, kurbanlık satış merkezlerinin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle sıkı bir şekilde denetlendiğini belirtti.

Yapılan denetimlerde ciddi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını, yapılan denetimlerin ise Kurban Bayramı'nın son gününe kadar devam edeceğini ifade eden Aslan şöyle konuştu:

"Amacımız Kurban Bayramı dolayısıyla hayvanların satılmak için getirildiği pazar yerinin şartları, hayvanların sağlıklı olup olmadığı, pasaportlarının kontrolü, aşılarının yapılıp yapılmadığı araştırıldı. Şüpheli durumlarda da veteriner arkadaşlarımız kanunlar kapsamında hayvanları kontrolden geçirdi. Bunun yanında vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda bir takım hayvanlarda gebelik muayenesi yapıldı"

Hayvanlarda görülen bir takım hastalıkların insanlara da bulaşma riski olduğunu anlatan Aslan, vatandaşlardan aldıkları hayvanların sağlığına çok dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.