KALİDA İnşaat Komitesi üyeleri, sektörün en önemli fuarlarından olan İngiltere Ecobuild Fuarına (Uluslararası Ekolojik Tasarım ve İnşaat Fuarı) katılarak inşaat sektöründeki yenilikleri görme şansını yakalamış oldu.

KALİDA İnşaat Komitesi Başkanı olan İbrahim Çakmak, yapmış olduğu değerlendirmede; “Bizler bölgemizde her yıl binlerce konut yapmakta hem istihdam oluşturmakta hem de şehrimizin konut sıkıntısını azaltmaya çalışmaktayız. Bunları yaparken de dünyada inşaat sektörü ve ekolojik yaşamla ilgili yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip etmek zorundayız. Bu amaçla İngiltere Ecobuild Fuarına gitmiş bulunuyoruz. ”dedi.

 Dünyanın birçok coğrafyasından şirketin Ecobuild Fuarında yer aldığını açıklayan Başkan Çakmak, yapmış oldukları ikili iş görüşmeleri ve gözlemlerden edindikleri izlenimleri şöyle ifade etti: “ Ülke olarak inşaat sektöründe iyi bir seviyedeyiz. Türk inşaat firmaları ve müteahhitleri dünyanın her yerinde çok rahat bir şekilde iş yapma kalitesi ve potansiyeline sahip. Son yıllarda ülkemiz ekonomik gelişim açısından iyi bir ivme yakaladı. Bu ivmenin devam ettirilmesi gerekiyor. Bunun için de yenilikleri ve farklılıkları takip etmek zorundayız.” dedi.

KALİDA İnşaat Komitesi heyetinin onuruna verilen akşam yemeğine katılan İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Moore de önemli mesajlar verdi. Büyükelçi Moore, yapmış olduğu konuşmada; Türk iş adamlarını Londra da görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek iki ülke arasında ticari bağların daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle son yıllarda Türkiye'nin göstermiş olduğu ekonomik başarıyı öven Büyükelçi Moore, İngiliz ve Türk iş adamlarının daha fazla iş yapmasının önemine vurgu yaptı. 

KALİDA İnşaat Komitesinin İngiltere gezisinde heyetle yakından ilgilenen Londra Başkonsolosumuz Emirhan Yorulmaz; Kahramanmaraşlı iş adamlarımızı Londra da görmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türk insanın dünyanın her yerinde iş yapmasının önemine değindi. 

KALİDA İnşaat Komitesi üyeleri daha sonra akşam yemeğinde Londra Belediye Başkanından şehrin imar ve altyapısı hakkında bilgi aldı. Londra şehrinin altyapısı ve şehir düzenine hayran kalan heyet üyeleri gelişmişliğin şehir yaşamında ki önemini dikkat çektiler.
Program sonunda heyet adına işadamı Selahattin Sandaloğlu, günün anısına vurgu yaparak Kahramanmaraş ceviz oyma sandığını Büyükelçi Moore'ye takdimin etti.