Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, mısır ve askıya çıkarılmasına rağmen ödenmeyen 2. icmal hububat desteklemelerinin en kısa sürede ödenmesi çağrısında bulundu.

Bursa Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, yaptığı basın açıklamasında bundan önceki senelerde desteklemelerin haziran ayına kadar yattığını, fakat bu sene hiçbir neden olmamasına rağmen desteklemelerin yatmamasının, çiftçiyi bayram öncesi zor durumda bıraktığını ifade etti. Erdem, ''Geçen yıl Karacabey çiftçisi büyük darbe aldı. Yaklaşık 25.000 - 30.000 bin dekar domates hava mühalefetleri nedeniyle tarlada kaldı. Öte yandan pancar paraları da yine hava mühalefetinden kaynaklanan poların düşük olmasını sebebiyle, önceki senelerde 137 kuruşken geçtiğimiz sene 90-95 kuruş arası alındı ve çiftçi çile dolu bir yıl geçirdi.'' dedi.

Erdem, bu sezonda da çiftçinin umduğunu bulamadığını belirterek, bezelye ve karpuzun çiftçiye zarar ettirdiğini ifade etti. Erdem, 2014 yılında 105 bin dönüm mısır ekildiğini ve10 yıl önce mısırdan tona 70 lira destekleme alınırken, aradan 10 sene geçmesine rağmen, desteklemenin 40 lira düşürülmesinin manidar olduğunu kaydetti. Erdem, hububat desteklemelerinin 2. icmallerinin askıya çıkmasına rağmen ödemelerinin gerçekleşmediğine dikkat çekti.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, açıklamasında şunları dile getirdi: "Buradan yetkililere çağrıda bulunuyorum. Bayrama girmeye az kaldı. Yapılmayan destekleme ödemeleri çiftçinin canına tak ettirdi. Sorunun en kısa sürede çözülüp çiftçimize mısır ve hububat desteklemelerinin ödemelerinin yapılmasını istiyoruz."