20 yıldır elektronik ürün piyasasında yer alan Herpa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdoğan, karne dönemlerinde hediye alışkanlıklarının değiştiğini söyledi. Murat Özdoğan, "Karne hediyesinde bisikletin tahtını tablet ele geçirdi." dedi.

PolyPad markasıyla i-Pad’den önce Türkiye'de tablet lansmanı yaptıklarını belirten Özdoğan, "İlk zamanlar, elektronik zincir mağazalarına 'Biz sizin mağazalarınızda tablet satmak istiyoruz' diye gittiğimizde bize şaşkın gözlerle bakıp, 'Böyle şeyler satmaz' cevabı alıyorduk. Evet, tabletler hayatımızda fazlasıyla yer aldı. Cep telefonundan sonra en fazla vakit geçirdiğimiz cihaz oldu. Her yaştan insanın kullandığı ama özellikle genç ve çocukların kullandığı bir cihaz oldu. Özellikle ebeveynler akıllı telefon yerine çocuklarının tablet kullanmasını tercih ediyor." diye konuştu.

Çocukların sokakta oynamak yerine bilgisayar oyunlarını tercih ettiklerinden bisiklet yerine tablet hediye edilmesinin onları daha çok sevindirdiğini kaydeden Özdoğan, "Çocuklar ve gençler tablette film izlemek müzik dinlemek gibi aktiviteleri seviyorlar." şeklinde konuştu.

Herpa olarak en çok tablet satışını karne dönemlerinde yaptıklarını altını çizen Özdoğan, "Tatil dönemlerinde de çok satş yapıyoruz. Anadolu pazarı daha canlı. Bu yılı bilemiyorum ama gecen yıl en fazla satışı Konya’da yapmıştık." diye konuştu.