Çarşamba-Salıpazarı-Ayvacık Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Erdönmez kayıt altında bulunan süt üreticilerine devlet desteği olduğunu söyledi.

Çarşamba-Salıpazarı-Ayvacık Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali Erdönmez bölgede ki süt üreticilerine bilgilendirmelerde bulundu. Süt Üreticileri Birliği olarak 5200 Sayılı yasa ile 4 yıl önce kurulan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını ifade eden Erdönmez üreticilere seslenerek, Çarşamba, Salıpazarı, Ayvacık ilçeleri bölgesinde süt üreten vatandaşlara kayıt altında olduklarında devletin kendilerini maddi olarak desteklediklerini açıkladı.

Erdönmez kayıt altında olmayı ve devlet desteğini şu sözlerle anlattı: ”Birlik olarak Üreticilerin sattığı sütü kayıt altına alıyoruz. Kayıt altına alınan süt içinde devlet üreticisine belli bir destek veriyor. Sattığı süte destekleme primi, hayvanlarına ve ana sığır buzağı olarak üç alanda devlet desteği sağlanıyor. Üye olanlar bu devlet desteklerinden faydalanabiliyorlar. Çarşamba bölgesinde bin 100 üyemiz var. 350 üyemiz süt satıyor. Geri kalan üyelerimiz ana sığır üreticileridir. Üretici, ineğine veteriner kontrolünde tohumlama yaptırıyor. Bu işlem için üretici hayvan başı 350 TL devlet desteği alıyor. Ayrıca her bir buzağı içinde 150 TL destek alıyor. Bu sene yani 2015 Nisan sonunda 350 bin TL nakit destekleme dağıtacağız. Üreticimizin kayıt altında olabilmesi işlemiş için vatandaş sattığı sütün müstahsil makbuzunu bize getiriyor bizde bakanlığın sistemine giriyoruz. Birliğimiz üreticimize danışmanlık hizmeti de veriyor.”