Kaynak Holding, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde yer alan ‘kara para denetimi yapılacağı' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Kaynak'tan iddialar ile ilgili yapılan açıklamada, "26 Mart 2014 tarihinde Maliye Bakanlığı'nca yapılan denetim ile ilgili Yargıtay'ın aldığı kararı hayal mahsulü iddialarla süsleyerek yeni bir algı operasyonuna imza atmaya çalışmaktadır. Yargıtay’ın vermiş olduğu bu karar ile mevcut durumda herhangi bir değişiklik meydana gelmemiştir. Maliye Bakanlığı’nın incelemesi kara para veya vergi kaçırma ile ilişkili değildir. Söz konusu gazetelerin iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Yalan haberlerle Kaynak Holding’de 'Kara Para' bulmaya çalışanlar ancak ve sadece 'Helal Para', 'Vergi Kaçırma' arayanlar ise 'Vergi Rekortmenliği Ödüllerini' bulacaklardır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca şöyle denildi:

"İki yıla yakın bir süredir neredeyse her gün denetimden geçen Kaynak Holding, bu zaman zarfında tek merkezli olarak hazırlandığı aşikâr çok sayıda propaganda metniyle karşı karşıya kalmıştır. Her seferinde kara para ve vergi kaçırma gibi mesnetsiz iddialarda bulunanlar sayısız kez yalanlanmalarına rağmen aynı iftiraları tekrar tekrar okuyucularına sunmaktan hiç bir şekilde utanmamıştır. Sözde ihbarcının ‘hayali bir karakter’ olduğu anlaşılırken bu bilgi bile en küçük düzeltme ihtiyacı duyulmadan yeniden sayfalara taşınmıştır. Uluslararası ve ulusal kanunlar çerçevesinde ticaret yapan kurumumuzun bütün faaliyetleri hukuki ve şeffaftır. Maliye Bakanlığı tarafından çok sayıda takdirname ile ödüllendirilen Kaynak Holding birçok kez vergi rekortmenleri listesine girmeyi de başarmıştır. Bu kapsamda şirketler topluluğumuz dün olduğu gibi bugünde her türlü denetime açıktır. Kaynak Holding'le sınırlı kalmayan ve çok sayıda şirketi hedef alan bu tür iftiralar Türkiye ekonomisine doğrudan zarar vermektedir. Oluşturulmaya çalışılan 'korku iklimi' gerek yerli, gerek yabancı sermayeyi ürkütmekte ve ülkemizde yatırımların hızla azalmasına neden olmaktadır. Kendi geleceklerini ülke menfaatlerinin üstünde tutan ve bu uğurda her türlü yalanı sayfalarına taşımaktan çekinmeyen medya kuruluşlarına çağrımız biraz olsun vicdanlı ve sorumlu hareket etmeleri olacaktır. Yalan ve iftiraya dayalı haberlerle ilgili yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı ayrıca Yargıtay’ın ilgili dairesinin aldığı bu karara karşı da hukuki itiraz yollarını işleteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."