Kentin tarihi Demirciler Çarşısı'nda 26 yıldır kebaplık şiş üretimi yapan Fahrettin Baltarlı, Avrupa ülkelerinde zaman zaman başlatılan kebabın yasaklanmasına yönelik kampanyalara rağmen ihracatını hiçbir düşüş yaşamadan sürdürüyor.
İsviçre, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine şiş ihraç eden Baltarlı'nın, Ortadoğu ülkelerinde de önemli bir pazar payı bulunuyor.

Karabük'ten alınan ham maddenin tesislerde ısıl işlemin ardından 50, 60 ve 65 santim ebatlarında kesilmesiyle yapılan şişler, galvaniz kaplanarak satışa hazır hale getiriliyor. Yılda 3,5 milyon şiş üretimi yapılan firmada her yıl yaklaşık 60 ton civarında ham madde tüketiliyor.

İş adamı Baltarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Avrupa ülkelerinde zaman zaman kebabın yasaklanmasına ilişkin kampanyalarına rağmen şiş ihracatlarının aksamadan devam ettiğini söyledi.

Geçen yıl Fransa'da başlatılan kampanyanın ardından bu yıl da İsviçre'de kebabı yasaklama girişiminin olduğunu anımsatan Baltarlı, ülkelerin yasaklamalarına rağmen insanların kebap tüketmeye, kendilerinin de şiş üretimine devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bütün illerine satış yaptıklarını dile getiren Baltarlı, şunları kaydetti:

"Kebaplık şişleri Kahramanmaraş'ta üretiyoruz, Hollanda, İsviçre, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Ortadoğu'da da Irak ve Suudi Arabistan'a da önemli oranda ihracat yapıyoruz. Bugün Hollanda'ya da şiş satışı yaptık. Kebap yasağı olsa da bizim ihracatımız devam ediyor. Türkiye pazarın en büyüğü ancak Çin de pazardan pay almak için çalışıyor." 

Üretimlerini 26 yıldır sürdürdüklerini aktaran Baltarlı, "Hırdavatla ve hurda ile başladığımız işte şimdilerde kebaplık şiş üretimi yapıyoruz. Yılda yaklaşık 3 buçuk milyon şiş üretimi yapıyoruz. Bu da yaklaşık 50 ila 60 ton civarında oluyor." dedi.