Merkezi Kayseri’de bulunan Kınaş Yapı Endüstrisi, Afrika’da Kenya’dan Ruanda ve Uganda’da inşaat sektörüne giriyor. Şirket, Kenya’da başlatacağı yap-sat projelerinin benzerini Avrupa ülkeleri kadar gelişmiş olan Ruanda’da araştırmalara başladı. Kınaş Yapı Endüstrisi İcra Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, bilgi, tecrübe ve projelerini aktarma adına yurtdışı imkanlarının çok daha cazip olduğuna dikkat çekti.

Kınaş Yapı, geleneksel hale getirdiği çalışanlarına yönelik düzenlediği aile toplantısını yaptı. Çalışanlara moral verilmesi amaçlanan gecede başarılı personelini de ödüllendirildi. Kınaş olarak hedefleri ile ilgili bilgiler veren Hamdi Kınaş, 2015 yılında Kayseri’deki projelerin devam edeceğini anlatarak, İstanbul ve yurtdışı projelerine daha ağırlık vereceklerini söyledi. Kınaş, Kenya’daki 4 bloktan oluşan ilk okul projelerinin bu yıl tamamlanıp teslim edileceğini belirterek, “Kenya’da daha sonra inşaatta yap-sat işine gireceğiz. Burada çalışmalarımız ve projelerimiz hazır.” dedi.

2015 yılında beklentilerin üst seviyede olduğunu anlatan Hamdi Kınaş, projeleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

“İstanbul’da çalışmalarımız var ve devam ediyor. Bundan sonrada devam edecek. Biz Kayseri’den İstanbul’a daha çok ağırlık verilmesini düşünüyor ve hedefledik. Şu an İstanbul için düşündüğümüz projelerimizi hızlandırdık. 2015 yılı hedeflerimize daha çabuk ulaşmak içinde İstanbul projelerimizi önemsiyoruz. Kenya’da 4 bloktan oluşan okul inşaatımız var. Hızla devam ediyor. Bundan sonrasında ise yeni projeler hazırlanıyor. Okul projenin bitimiyle birlikte bir arsa anlaşması söz konusu olacak. Projemizi var ve ruhsatını alarak ekip dağılmadan yap-sat projemize başlayacağız.”

Hamdi Kınaş, Kenya’ya yakın olan Ruanda’ya iş gezisi düzenlediklerini belirterek, “Ruanda, Afrika’da gelişmiş bir Avrupa ülkesi görünümünde. Küçük olmasına rağmen gelişmiş. Avrupa ülkesini andırıyor. Oraya indiğimizde hava limanında bizim elimizdeki poşetleri aldılar. Çünkü çevre kirliliğini önleme adına devlet başkanı poşet girmesini yasaklamış. Bu kadar temiz ve sahil ülkesi. Orada da araştırmalarımız oldu. Önümüzdeki ayda Uganda ile birlikte Ruanda gezimiz olacak. Oraya tekrar gidip görüşmelerimiz var. Orada da inşaat çalışmalarımız olacak.” diye konuştu.

Afrika ülkesinde yapılacak yatırımları önemsediklerini anlatan Kınaş, “İstanbul ve yurtdışı yatırımlarımıza ağırlık vereceğiz. Yurt dışındaki imkanlar Türkiye’den daha iyi. Bizim bu konuda tecrübelerimizi aktaracağımız imkanlar var. Biraz daha ağırlık vermek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hamdi Kınaş ile birlikte Kınaş Yapı Endüstrisi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say, Yönetim Kurulu Üyesi Galip Kalacıgil, şirketin İstanbul çalışanları ile başarılı personeline hediyeler verdi.