Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun 5 Mart 2019 tarhinde yaptığı açıklamada İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında kentte 15 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini söylemişti. 

KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun ile birlikte o günkü toplantıda, Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu OSB Başkanı Osman Okumuş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Köfte, İŞKUR İl Müdürü Ali yüce, SGK İl Müdürü Harun Akbalaban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Sami Kervancıoğlu, PANİAD Başkanı Hüseyin Özdalhazır'da hazır bulunmuştu. Haber46 o haberi yayınlarken "Unutmayız Başlığını" kullanmıştı.

Haber46 gerçekten de verilen sözü unutmadı. Serdar Zabun'un yanındaki başkan ve müdürlerle yaptığı açıklamanın üzerinden 4 buçuk ay geçtikten sonra bir haber daha yaptı. O Haberde Haber46 Serdar Zabun'un O Açıklamalarına Yer Vermişti:

2017'de de istihdam seferberliği düzenlendiğini kaydeden KMTSO Başkanı Serdar Zabun, "2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şey yoktur. Bu kapsamda, Kahramanmaraş iş dünyası olarak; 2017 Şubat’ındaki istihdam seferberliğinde tam 15 bin kişiye ilave istihdam sağladık. Kahramanmaraş çok daha fazlasını yapacak kabiliyet, inanç ve azme sahiptir. İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında hedefimiz Kahramanmaraş'ımızda 15 bin kişiyi istihdam etmektir" diye konuşmuştu.

Haber46 unutmadığı ve Unutturmadığı bu sözün peşini bırakmadı ancak karşıdan konuyla ilgili bir cevap gelmedi. O gün toplantıda bulunan herkese yeniden soruyoruz. 2019 yılında 15 bin kişiye istihdam sağlama sözünüzün ne kadarını tuttunuz? 10 ayda kaç işsize iş verdiniz? Bu dönemde kaç kişi işten çıkarıldı? Mart 2019 ile 1 Ocak 2020 tarihleri arasında Kahramanmaraş'taki işsiz sayısı azaldı mı, arttı mı? O günkü toplantıda yer alan İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce, SGK İl Müdürü Harun Akbalaban ve diğer tüm isimlere cevaplanmak üzere bu soruyu soruyoruz.

Halk adına sorduğumuz bu soruların cevaplanmasını yine halk adına bekliyoruz.