Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Pire ve Selanik limanları özelleştirmelerini durdurma kararı, İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nda (İEKKK) ele alındı. Komşu ülkedeki bu gelişmenin İzmir Limanı’na muhtemel etkilerini değerlendiren murul üyeleri, İzmir Körfezi ile ilgili ÇED onayının bir an önce verilerek, tarama işleminin süratle yapılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.

İzmir’in ekonomik kalkınmasıyla ilgili konuların konuşulup tartışıldığı ve çözüm arandığı demokratik bir platform olarak kurulan İEKKK, 48. toplantısını yatı. 2009 Temmuz ayından bu yana meslek odaları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların katılımıyla düzenlenen toplantıların 2015 dönemine, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın geçmiş dönem meclis başkanlarından Mehmet Tiryaki başkanlık ediyor. Kurul çalışmalarıyla ilgili özet bilgi aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Mustafa Toprak’ı İEKKK toplantısına davet edeceklerini açıkladı. Kurulun kuruluş dönemindeki Vali M.Cahit Kıraç’ı davet ettiklerini hatırlatan Kocaoğlu, “Ancak kendileri katılmamayı tercih etmişti. Şimdi Kalkınma Kurulu Komitesi’nin aldığı bir kararla üyelerimiz, Vali Bey’i ziyaret ederek davet edecekler. Biz de bu daveti yineleyerek kendilerinin uygun görecekleri bir toplantıya katılmalarını isteyeceğiz.” dedi.

MONORAY GELİYOR

İZBAN’a entegre olacak ve sadece fuar alanına ulaşım sağlayacak 2 kilometrelik monoray sistemi için verilen izin ve Gaziemir Yeni Fuar Alanı kavşağındaki sıkıntının çözülmesi konusundaki katkılarından dolayı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan’a teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, yüzülebilir körfez hedefiyle başlanan "Büyük Körfez" projesinin ÇED raporu için son aşamaya geldiklerini de açıklayarak, “Önümüzdeki günlerde iyi haber bekliyoruz.” dedi. İEKKK Spor Komitesi Başkanı Mahmut Özgener'le İzmir'de yapılacak stadyumlarla ilgili olarak üyelerinin düşüncelerini görüştüklerini de anlatan Kocaoğlu, “Mahmut Özgener, önümüzdeki günlerde stat konusunun çözülmesi için Gençlik ve Spor Bakanı ile temaslar kuracak.” bilgisini verdi.