Jeopark Manisa Kula volkanlarına 5 senede 1 milyon turistin gelmesi hedefleniyor. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, " Kula’nın volkanik yapısı görülmeye değer. Bir volkanın doğumundan ölümüne kadar tüm evreleri burada takip etmek mümkün. Şu anda değerlerimizi belirledik ve yatırımlara başladık.” dedi.

Tosun, Türkiye'nin turizmde deniz-kum-güneş kısır döngüsünden kurtulması gerektiğini de vurguladı.

Kula Belediyesi, volkan turizmini arttırmak ve marka şehir olmak için danışmanlık Management Time ile anlaştı. İtalya’da Kula’nın Türkiye’nin ilk jeoparkı ilan edildiğini anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, şunları kaydetti:

"Bölge halen Türkiye’nin tek belgeli jeoparkı. Kula, jeopark ile rekabetin güçlü ve kar marjının geride olduğu geleneksel turizmden pay kapmak yerine kontrolün kendisinde olduğu ve Türkiye’de bir benzeri olmayan jeoturizm sayesinde rakipleri arasından kolayca sıyrılacaktır. Faaliyetlerimizi kısa zamanda tamamlayarak Kula’yı dünya turizmine açmak ve kültür turlarının çekim alanı haline getirmek amacımız. 5 senede 1 milyon turist hedefini yakalamak amacımız.”

Tosun, Kula Jeoparkı’nın Manisa’nın Kula ve Salihli ilçeleri sınırları içerisinde 300 kilometrekarelik bir alanı kapladığını belirtti ve şöyle devam etti:

"Bölge tarihte 2 bin yıldır volkanlarıyla anılıyor. Kula ve çevresinde peri bacalarından karstik mağaralara, kanyonlardan volkan konilerine pek çok doğal miras bulunuyor. Üstün nitelikli jeolojik ve jeomorfolojik miras öğelerinin yanı sıra evliyalar diyarı Kula, Yunus Emre ve hocası Tabduk Emre Türbesi’nden Carullah bin Süleyman Camii’ne, kaya mezarlarından tarihi taş köprülere, çeşme ve hamamlara zengin bir tarihi mirasa sahip. Koruma altına alınmış 3 binden fazla tarihi yapı bulunuyor."


Volkanları turizme açmak için Türkiye ve dünya çapında bir tanıtım atağına gideceklerini bildiren Management Time Genel Müdürü Dr. Hamit Akçay da şu ifadeleri kullandı:

"Kula devasa volkan mezarlığıyla dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Bir yanardağın tüm evrelerini incelemeyi, dünyanın en eski ayak izini yerinde görmeyi veya hobi olarak doğa turları yapmayı dileyen herkesi Kula'ya bekliyoruz. Jeoparkımıza tursitleri çekmek için kapsamlı bir marka şehir çalışması yapıyoruz. Türkiye'nin deniz-kum-güneş eksenli turizmin yanı sıra katma değeri olan kültür ve doğa turlarına ihtiyacı var. Atıl değerlerimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. Kula'nın markalaşması için ürün, tanıtım, PR ve yönetim sistemlerinin doğru yönetilmesi gerek.”