Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, kurbanlık hayvan azlığının fiyatlara yansıyacağını söyledi. Acay, "Geçen yıl vatandaş 4 bin TL'ye aldığı bir tosunu bu sene ancak 7 bin TL'ye alabilecek." dedi.

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve besici Muhlis Acay, Doğu'dan Batı'ya yaşanan göç ile hayvan yetiştiriciliğinin kırsal kesimde bitme noktasına geldiğini, köylerde kalan az sayıda vatandaşın ise elinde pek hayvan bulunmadığına dikkat çekti.

Bölge genelinde hayvan azlığının et fiyatlarına ve kurban fiyatlarına yansıyacağından bahseden Acay; "Hayvan az, kurbana biliyorsunuz 2 diş hayvan gider. Bu da danadır ve 7 bin ile 10 bin arası fiyatları olacaktır." dedi.

'KURBAN FİYATLARI GEÇEN YIL 4 İSE BU YIL 7 OLACAK'

Kurban fiyatlarının geçen yıla oranla nasıl olacağını anlatan Acay; "Geçen yıl vatandaş 4 bin TL'ye aldığı bir tosunu bu sene ancak 7 bin TL'ye alabilecektir. Bu da 3 bin TL kar demektir. Çünkü hayvan azdır. 10 bin TL'ye kadar da bir hayvan satılabilir. Düğe kesmek ister ise vatandaş 4-5 bin TL'ye ancak kesecektir" şeklinde konuştu.