Bir süredir mahkemelik olan LG ile Samsung, aralarındaki sorunlar konusunda karşılıklı anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Güney Kore’nin teknoloji devleri LG ile Samsung arasındaki hukuki savaş sona erdi. Korelilerin mahalle kavgasına benzettikleri iki dev firma arasında patlak veren karşılıklı tazminat davalarının geri çekildiği bildirildi.

Geçen yıllarda Almanya’daki bir fuarda başlayan bir tartışma iki firma arasında büyük bir savaşa dönüşmüştü. Samsung’un çamaşır makinesinin kapağının ne kadar güçlü olduğuna bakmak için kapağı açıp kapatan LG görevlisi kapağı bozmuştu. Bunun üzerine fuardaki Samsung yetkilisi LG görevlisini bilerek kendi ürünlerine zarar vermekle suçlamıştı. İki firmanın fuar çalışanları arasında başlayan bu tartışma mahkemeye yansımıştı.

Başta Güney Kore’deki muhafazakar ve milliyetçi kesimin tepkisini alan Samsung ve LG arasındaki tartışma 5 ayrı dava halinde mahkemelerde devam ediyordu. Çinli firmaların yükselişine dikkat çeken ekonomi çevreleri de son zamanlarda iki firmayı girdikleri hukuki savaştan dolayı eleştirmişti.

Öte yandan bugün öğleden önce Samsung ve LG’li yetkililerin yaptığı ortak basın bildirisi Güney Kore başta olmak üzere Asya medyasına bomba gibi düştü. Açtıkları davaları geri çektiklerini bildiren iki teknoloji devi, hangi konularda nasıl anlaştıklarına dair ise detay bilgi vermedi. Yapılan açıklamada iki firmanın ilerleyen süreçte çıkması muhtemel sorunlar çözme hususunda mahkemeden öte, diyalog kapılarını sonuna kadar zorlayacaklarına vurgu yapmaları ise dikkat çekti.