Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, ilçe ekonomisinin en önemli gelir kaynağının turizm olduğunu söyledi. İlçede ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi gerektiğini belirten Boztaş, bunun için de acilen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü'yü ziyaret eden Başkan Ahmet Boztaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Manavgat ekonomisi hakkında bilgilendirme yaptı. Şehirlerin ekonomik gelişmesi ve kalkınmasında kurumlararası ilişkilerin önemli olduğunu belirten Boztaş, turizmin yanı sıra Manavgat'ın değerlerini dünya gündemine taşımaya devam edeceklerini söyledi. Belenobası karpuzu, defne, defne yağı, Manavgat susamı, Manavgat portakalı, harnup(keçiboynuzu), zeytin, nar, keçiboynuzu pekmezi ve tahının bölgenin en önemli tarım ürünü değeri olduğunu belirten Boztaş, turizm gelirlerinin her zaman tarım ürünleriyle desteklenerek ekonominin canlı tutulması gerektiğini vurguladı.

MATSO'nun Akdeniz Üniversitesi ile yaptığı protokol kapsamında Manavgat'ta bir turizm fakültesi kazandıracağını belirten Boztaş, ilçede turizmin 7 aydan 12 aya çıkması için de mutlaka başta sağlık turizmi olmak üzere Oymapınar Alternatif Turizm Bölgesi'nde alternatif turizm yatırımlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Manavgat'tan önce görev yaptığı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde de sivil toplum kuruluşları ile birlikte güzel çalışmalara imza attıklarını anlatan Kaymakam Nazmi Günlü de ilçenin gelişmesi için benzeri çalışmaları burada da gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. MATSO’nun ilçenin gelişmesinde önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Günlü, Turkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Manavgat’a turizm fakültesi kazandıracak olmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Boztaş, Günlü'ye çiçek ile yöresel tarım ürünleri paketi takdim etti.