Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2015 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında, 57 bin 650 adet yavru pullu sazan balığı 5 ilçede 12 farklı gölete bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün 2015 yılı balıklandırma çalışmaları kapsamında il genelindeki göletlere yavru pullu sazan balığı bıraktı. Yavru pullu sazan balıklarının Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edildiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, bu yılda il genelindeki göletlerde balıklandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bu çerçevede toplam 5 ilçedeki 12 farklı gölete toplam 57 bin 650 adet yavru pullu sazan balığı saldıklırını aktaran Çebi, bu şekilde bu göletlerde pullu sazan balığı artışını sağlayacaklarını kaydetti.

Yeni yapılan balıklandırma çalışmalarında sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla avlanmanın yasak olduğunu aktaran Çebi, "Salihli'de Adala Regülatöründe, Kula'da Tatlıçeşme Göletinde, Akhisar'da Arabacıbozköy ve Pekmezci Göletlerinde, Saruhanlı'da Aydınlar ve Yeniosmaniye Göletlerinde ve Kırkağaç'ta Demirtaş, Dualar, Işıklar, Gökçukur, Fırdanlı Göletlerinde 2016 yılı Ağustos ayına kadar avlanmak kesinlikle yasaktır. Bu yasaya uymayan balıkçılara 310 TL ile 2 bin 122 TL arası idari para cezası uygulanacaktır. Vatandaşlarımızın, avcılığa yasaklanmış olan göletlerde balık avlandığını görmeleri durumunda Alo 156 Jandarma hattına, en yakın İlçe Müdürlüklerine veya İl Müdürlüğüne bağlı Su Ürünleri Şubesine telefon ile bilgi vermeleri gerekmektedir.” dedi.