Sezonda 27 bin ton ürün alımında bulunan Marmarabirlik, üreticilerine yönelik son ödemeyi yarın gerçekleştireceğini açıkladı.
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, 2014-2015 ürün alım kampanyasında üreticilere yarın yapılacak 31,7 milyon lira tutarındaki son dilim ödeme ile kampanya bedelinin tamamlanacağını söyledi. Bu yıl olumsuz hava şartları nedeniyle önceki yıllara göre zeytin üreticisi açısından zor ve sıkıntılı bir yıl olduğunu dile getiren Asa, üreticileri mağdur etmeme adına ürün alım kampanyasını öne çektiğini kaydetti.
Ürün alım kampanyasının 22 Ekim’de başlayıp, 9 Ocak'ta sona erdiğini hatırlatan Asa, bu sürede toplam 27 bin ton ürün alımında bulunduklarını belirterek, “ Üretici ortaklarına ilk dilim ödeme 14 Kasım 2014’de yapıldı. Bu tarihten itibaren toplamda yüzde 70’lik kısım ödendi. Ürün alım kampanyasının bitiminde ortaklarımıza kalan ürün bedellerinin tamamını da ödeyeceğimizi söylemiştik. Söz verdiğimiz üzere 16 Ocak Cuma, 31.7 milyon TL tutarındaki son dilim ödemeyi yapıyoruz. Bu ödeme ile üretici ortaklarımızın ürün alım bedelinin tamamı kapanmış olacağı gibi, toplam da 115.8 milyon TL’lik ödeme gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca bir taraftan ürün bedellerinin tamamını öderken bir taraftan da ortaklarımızın önemli girdi kalemlerinden olan gübre ve zirai ilaç yardımı için 22 milyon TL ortaklarımıza dağıtılmak üzere tahsis edilmiştir.”