Türkiye’nin ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliği taşıyan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (MPİOSB) yatırımlar başladı. Elektrik, doğalgaz, haberleşme, su gibi bütün altyapılarını tamamlayan bölgede, sanayi tesisleri inşa ediliyor.

MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, bölgenin İzmir Atatürk OSB’ye ve başta Petkim olmak üzere hava ve deniz taşımacılığı ile raylı sistemlere, sağlık ve eğitim tesisleriyle işgücü yerleşim birimlerine çok yakın konumu sayesinde sanayicilere rahat bir çalışma ortamı sağlayacağını söyledi. Geçen ocak ayında 5 bin metrekarelik parseli için ruhsatını alarak inşaata başlayan ilk firma, Medusa Plastik İnş. Tic. Ltd.Şti. oldu. Temmuz ayı içerisinde de Ege Profil Tic. ve San. A.Ş. 110 bin, Kastaş Sızdırmazlık Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. ise 40 bin metrekarelik parseli için ruhsatlarını alarak inşaata başladı. Önümüzdeki iki ay içerisinde en az üç sanayicinin daha ruhsat alarak yatırıma başlamasının planlandığını aktaran Esen, “Asfalt yolların da tamamlanmasıyla bütünüyle hizmet vermeye başlayacak organize sanayi bölgesinde, ilk aşamada yangına ilk müdahale araçları ve temizlik araçları alımı ile başlayacak olan teknik hizmet birimleri oluşturulacak ve devamında OSB'mizde ihtiyaç duyulacak tüm gelişmiş teknik ve elektronik birimlerin hizmete alınması sağlanacaktır.” dedi.

TEŞVİK VE KATKI BEKLENTİSİ

Bütün bu yatırım ve hizmetlerin tamamen öz kaynakla yapıldığını kaydeden Esen, “Organize sanayi bölgemizin başta gelen beklentisi, tek plastik ihtisas OSB olması da dikkate alınarak hakettiği özel teşviklerle desteklenmesi ve içinde bulunduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı olduğumuz ilçe belediyemizin, bölgemizle ilgili yol ve çevre ihtiyaçlarımızın acilen çözülmesine katkı sağlamalarıdır.” şeklinde konuştu.