Almanya’da uzun yıllardır yaşayan ve Muş’ta yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşler tarafından yaptırılan Mir Saray Otel hizmete açıldı.

Almanya’nın Münster kentinde Restorant işletmeciliği yapan Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşler, Muş’a yaptıkları yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce çeşitli gayrimenkul ve iş merkezileri kuran Tanzlı kardeşler, yaklaşık 2 yıldır inşaat çalışması devam eden ve lüks tasarımı ile dikkat çeken Mir Saray Oteli hizmete açtı. Mir Saray Otel’in açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe ve belde belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Açılışın ardından oteli gezen AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, otelin oldukça lüks olduğunu belirterek, Muş’a ve Muşlulara hayırlı olması temennisinde bulundu. Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşleri tebrik eden Kaya, “Muş’ta yatırım yapmak diğer illerde yatırım yapmaktan önemlidir. Çünkü Muş bu konuda daha yenidir. Yanı otel sayısı az olduğu için kazancı fazla olur. Bu sadece otel anlamında değil diğer alanlarda da geçerlidir. Yatırımcılara Muş davet ediyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşleri kutlayarak, memleketlerine olan vefa borçlarını yatırımla ödemelerinin çok önemli olduğunu dile getirdi.

“OTELİMİZ 100 YATAK KAPASİTELİDİR”

Mir Saray Oteli’nin 3 yıldızlı olup 41 oda ve 100 yatak kapasiteli olduğunu kaydeden iş adamı Şehmus Tanzlı, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2014 yılı hizmete açılma onayı ile gerekli tüm çalışmalarımızı tamamladık. Otelimizde 41 oda mevcut olup, 100 yatak kapasitelidir. Otelimizin gerek iç dekorasyonu gerekse diğer hizmet alanları ile tamamen birinci sınıftır.” dedi. İleriki süreçte kapasitenin çalışma oranına göre istihdamda sayının giderek artırılacağını kaydeden iş adamı Tanzlı, şunları söyledi: “Bu da bizim Muş’ta gençlerimize iş ve aş sağlama noktasında bir yatırımımız olacaktır. Kısacası yatırımla birlikte ciddi bir istihdam sağlamış olacağız.”

Bölgede bu konforda bir otelin zor bulunduğunu vurgulayan Tanzlı, “Bu otelimiz Muş için gerçekten çok önemlidir. Çünkü biz bu otelimizi hizmete açmadan önce sadece bölgede değil, ülke genelinde bir örnek olması için özel tasarımla yaptık. Muş’a yakışan ve Muş’a gelecek olan konukların kendilerini en iyi şekilde ağırlayacak bir otel. Bu konuda iddialı olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Muş’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.