Bursa’da Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ile Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği ve Mudanya Belediyesi işbirliğinde organize edilen 'Yöresel Ürünler Pazarı ve Tarım Günleri'nin bu yıl ikincisi düzenlendi.

Mudanya ilçesinin Güzelyalı mahallesindeki Kapalı Pazaryeri'ndeki fuarın açılışına AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ile Mudanya Belediye Başkanvekili Hayati Samast, Kırsal-Der Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Denetim Kurulu Üyesi İbrahim Turan ve çok sayıda üretici katıldı.

Törende konuşan Kırsal-Der Başkanı Sedat Kolcuoğlu, 5 yıldır ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde yaptıkları organizasyonu Türkiye geneline yaydıklarını belirterek, geçen yıl Mudanya’da ilki gerçekleşen fuara gösterilen ilgiden dolayı katılımcı firmaların bu yıl da Mudanya’ya gelmek istediklerini söyledi.

Mudanya Belediye Başkanvekili Hayati Samast ise yöresel tatların tanıtılması amacıyla yerel yönetim olarak gereken desteği her fırsatta göstermeye hazır olduklarını belirterek, 23 Ağustos’ta Mudanya’nın Yörükali mahallesinde düzenleyecekleri 'Kara İncir' Şenliği'ne tüm vatandaşları davet etti.

Kurdele kesimi ardından katılımcılar daha sonra Türkiye’nin dört bir yanından lezzetlerin yanı sıra kültürel semboller, folklor ve el sanatları gibi değerlerin sergilendiği stantları ziyaret etti. Bursalılar, 40 ilden 40 firmanın, Mudanya’dan da 10 kadın işletmecinin katılım sağladığı fuarı, 24 Ağustos’a kadar ziyaret ederek, Anadolu’nun mahalli ürünlerini tatma imkanı bulabilecek.