Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanlık görevini sürdüren Mukkadder Özden, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu’nun (MHGF) yeni yönetiminde Başkan Yardımcısı oldu. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Adile Sultan Kasrı’nda yapılan MHGF 4. Olağan genel kurulunda Hüseyin Öztürk, güven tazeleyerek, yeniden başkanlık koltuğuna otururken, Özden de yeni dönemde federasyon üyelerinin oyları ile başkan yardımcısı seçildi.

Türkiye’de tekstil, hazırgiyim, moda, deri, deri konfeksiyon ve ayakkabı sektöründe 23 sektörel ve bölgesel derneği temsil eden ve alanında tek çatı kuruluşu olan MHGF, delegelerin yanısıra resmi kurum temsilcileri ve MHGF’nin çözüm ortaklarının da katıldığı genel kurulda 3 yıllık yeni yönetimini belirledi. Genel Kurulda konuşan MHGF Başkanı Hüseyin Öztürk, inovasyonu, modayı, tasarımı, Ar-Ge’yi artırmak zorunda olduklarını söyledi. Bunun için ülkemizden çıkan markaları ciddi anlamda destekleyeceklerini açıklayan Öztürk, “Mümkün olduğunca sektörel kümelenmeleri artırıp bunu tasnif edeceğiz. Kamuda sektörlerle ilgili yapılan çalışmalarda mutlaka biz de taraf olacağız.” dedi.

YENI PROJELER GEREKIYOR

MHGF Başkan Yardımcısı ve EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise, 23 derneği temsil eden bir kuruma başkan yardımcısı olmanın büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, EGSD üyeleri adına bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağını söyledi. Global kriz ve iç sorunlar yaşayan ülkeler nedeni ile dünya ticaretinin zor günler geçirdiğinin altını çizen Özden, rekabetçiliğimizi iyileştirecek, pazarlarımızı büyütecek yeni projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

MHGF Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Hüseyin Öztürk - ÇSD (Başkan),
Mukadder Özden-EGSD (Başkan Yardımcısı)
Osman Ege - KYSD (Başkan Yardımcısı),
Bahri Özdinç - TİGSAD (Başkan Yardımcısı)
Mukaddes Başkaya - DETGİS (Başkan Yardımcısı),
Metin Çetinkaya– İNSAD (Başkan Yardımcısı),
Mustafa Balkuv - TRİSAD (Sayman),
Ragıp Aras - ADGSD,
Mehmet Haskaya - PENKON,
Osman Sait Günteki– KYSD (Genel Sekreter),
Şevket Cihan - EGEAYSAD,
Muin Altın - İNDER,
Prof. Dr. Esin Sarıoğlu – TEMKA