Bitlis, Bingöl ve Muş Doğalgaz Dağıtım şirketi (Doğu Gaz) Muş’ta çalışmalarına başladı. Bölgede incelemelerde bulunan firma yetkilileri, Muş Belediyesi ile protokol imzaladı. Nisan ayında doğalgaz boru döşeme çalışmalarının başlayacağı belirtildi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, “Bugün doğalgaz çalışmalarına başlıyoruz inşallah. Firmamız bölge müdürlüğünü de Muş’a kurup bu 3 ile Muş’tan hizmet verecek. Çalışmalar Nisan ayı sonunda başlayacak. Bizlerde belediye olarak sorumluluklarımızı ve yükümlülüklerimizi yerine getireceğiz” dedi.

“KANALİZASYON VE İÇME SUYU ŞEBEKESİDE BERABER YAPILACAK”

Belediyenin, doğalgazla kanalizasyon ve içme suyu şebekesi borularının da çalışmalarına başlayacaklarını ifade eden Başkan Asya, şunları söyledi: “Bugün Muş’a doğalgaz gelmesinin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Sadece doğalgaz gelmekle kalmayacak olup belediyemizde büyük bir sorumluluğu olan alt yapı çalışmalarını doğalgaz çalışmalarıyla paralel bir şekilde gerçekleştireceğiz.”

“FİİLİ ÇALIŞMAMIZ NİSAN AYI SONU İTİBARİ İLE BAŞLAYACAK”

3 il ile 2 ilçeye hizmet vereceklerini belirten Doğu Gaz Genel Müdürü Abdurrahman Atabey ise, “Doğalgaz şuanda Türkiye’de 70’e yakın ilde ve 50’ye yakın büyük ilçede mevcuttur. Çok yakında bizim lisans kapsamında olan Muş, Bingöl ve Bitlis illeri ile Tatvan ve Güroymak ilçelerinde de doğalgaz kullanılıyor olacak. Fiili çalışmamız Nisan ayı sonu itibari ile başlayacak. Aslında uzun zamanda beri organizasyon gibi çalışmalarımızı yaptık. Taşeron seçimlerimiz tamamlandı. Bu işlerin doğru yürütülmesi ve vatandaşa en az rahatsızlık vermek için belediyelerle koordineli bir şekilde işler yapmamız gerekiyor. Kanun gereği belediyelerin doğalgaz dağıtım işlerinde yüzde 10 ortaklığı söz konusudur. Elbirliği ile inşallah hem bu şehrin havası temizlenmiş olacak hem de modern bir yakıt kullanılmış olacak. İstihdam anlamında şehre ciddi katkı sağlanacak” şeklinde konuştu.