Artvin'in Hopa ilçesinde nakliye firmaları, sorunlarını Hopa TSO’da düzenlenen toplantıda dile getirdi.

Toplantıya yaklaşık 50 nakliye ve gümrük komisyonculuğu firması katıldı. Nakliye firmaları arasındaki uyum, gümrük işlem takip kartı ile ilgili sorunlar ve TIR parkı zeminin iyileştirilmesi gibi sorunlar konuşuldu.

Hopa'daki firmaların birbirlerine saygı göstererek, birbirlerinin iş alanlarına teklif vermemeleri yönünde daha önceden anlaşılan prensip kurallarının dışına çıkılmaması yönünde fikir birliği sağlandı.

Gümrük kartı ile ilgili yaşanan sorunla ilgili de gelecek hafta Sarp Gümrüğünde bir toplantı daha düzenlenmesi kararlaştırıldı. Kart talebi ile Oda'ya başvuranların hazırladıkları dosyaları faaliyet gösterdikleri sektörün temsilcilerine (UND vb.) başvurma yoluna gitmeleri gerektiği firma temsilcilerine aktarıldı.

Son olarak 1. TIR Parkı'ndaki kötü arazi koşulları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı ve neler yapılabileceği konuşuldu. Görüş alışverişi sonrası konu ile ilgili İl Valiliği, İl Özel İdaresi ve İl Meclis Başkanı ile gerekli görüşmelerin yinelenmesine karar verildi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Hopa TSO Başkanı Osman Akyürek, "Bu bölgenin sıkıntısını Hopa çekiyorsa Hopa firmaları olarak birlik ve güçlü olunmalı." diyerek, nakliye firmalarının kendi sorunlarına sahip çıkmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.