Antalya'nın Manavgat ilçesinde fotoğrafçılık bölümünde okuyan öğrenciler, turizm şehrinin doğal, tarihi, kültürel ve arkeolojik varlıklarını fotoğraflayarak turizme kazandıracak.
Manavgat Şule - Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan 24 fotoğrafçılık bölümü öğrencisi, hem teorik hemde uygulamalı derslerini turizm şehrinin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak işliyor.
Fotoğraf bölümü öğrencileri, bugüne kadar çektikleri fotoğrafları Atatürk Kültür Merkezi'nde açtıkları sergi ile sergiledi.
Öğrenciler, bundan sonra çektikleri fotoğrafları Manavgat'ta otel sahiplerinin desteğiyle otellerde sergileyecek. Öğrenciler, otellerde sergiledikleri fotoğrafları turistlere satarak harçlıklarını da çıkaracağı belirtildi.
Okulun fotoğrafçılık öğretmeni Kayhan Kemal Özçiçek, öğrencilerinin çektiği fotoğrafları Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği(MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut öncülüğünde bundan sonra beş yıldızlı otellerde sergileyeceklerini söyledi.
Manavgat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafla dünya gündemine taşımak istediklerini belirten Özçiçek, "Adeta açık hava müzesi konumunda olan Manavgat'ta fotoğrafın özel yeri var. Öğrencilerimizin çektiği fotoğrafları otellerde turistlerle buluşturmak istiyoruz. Bu buluşma aynı zamanda öğrencilerin fotoğraf tablolarının satılarak moral değerlerini en üst seviyede tutmasını sağlayacak." diye konuştu.