Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, 4G hizmetine önem verdiklerini belirterek, “Bu kapsamda Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan asgari bedel tespiti ile ihaleye ilişkin takvimin işlediğini gözlemliyoruz. İhale sonucunda oluşacak fiyatın da dengeli, operatörler arası rekabeti bozmayacak ve yatırımı teşvik edecek şekilde oluşmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Öğüt, ihale ile ilgili yaptığı açıklamada lisans verilmeye başlandığında 4G hizmetini hakkı ile sunmayı vaat ederken; “Vodafone olarak tüketici ne ister, bu istek en kusursuz biçimde nasıl karşılanır, en iyi deneyim nasıl sağlanır, hepsini çok iyi biliyoruz. 4G lansman tarihini heyecanla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Öğüt, 4G ile ilgili en ileri uygulamaları takip edeceklerini; müşterileri ile buluşturacaklarını dile getirdi. 4G’yi dijitalleşmenin yeni sayfası olarak gördüklerini belirten Öğüt, şunları kaydetti:

“Abonelerimize bu hizmeti ülke dışında SIM kart değiştirmeden sunan tek operatör konumundayız. 4G hizmetini Türkiye’de bütün aboneleresunmak için aynı vizyon ve kararlılıkla çalışıyoruz. “


Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz ise 4G ihalesi ile ilgili olarak şu görüşleri paylaştı:

“Dünyada 4G teknolojilerinin olgunlaştığı bir dönemde 4G'ye geçiyor olmamızı ülke kaynaklarımızın daha verimli kullanılması yönünden çok büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Geride bıraktığımız 20 yılda bu ülkeye 25 milyar liradan fazla yatırım yapmış bir şirket olarak, sürdürülebilir yatırımın önemine inanıyoruz. 2015 yılı için de 4G lisans bedelleri hariç 2,5 milyar liralık bir yatırım bütçesi ayırdık. Bu yatırımın büyük bölümü ile ülkemize sadece Türkiye'nin değil dünyanın en hızlı 4G altyapısını kuracağız. Bu nedenle 4G frekans yetkilendirmesi için bugün açıklanan frekans asgari ücretlerinin ardından 4G için şartnamenin açıklanmasını ve lansman tarihinin belirlenmesini heyecanla bekliyoruz. Turkcell olarak müşterilerimize 4G'de en yüksek kapasiteyi sunacak frekanslara talibiz. Türkiye'yi 3G ile tanıştıran şirket olarak 4G ile de Türkiye'de ultra mobil genişbant dönemini başlatacağız. 35 milyon Turkcell'liye dünyanın en hızlı 4G'sini sunabilmek için durmaksızın çalışıyoruz.”