Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Vedat Altınok, 2. el otomobil piyasasındaki hareketliliğin devam ettiğini belirterek, yaz tatili ve bayramlar dolayısıyla aynı hareketliliğin devam edebileceğini söyledi.

7 Haziran seçimlerinden sonra oluşacak koalisyon hükumetinin piyasalara olumsuz yansıyacağı söylentilerini ciddiye almadıklarını vurgulayan Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Vedat Altınok, "Geçmişte de koalisyon hükumetleri ülkemizi yönetmişlerdir. İyi ya da kötü onun tartışmasını yapmam doğru değil. Uyum içerisinde şeffaf olduktan sonra tabi ki koalisyon hükumeti ile de ülkemiz gayet güzel yönetilebilir ve piyasalar bundan olumlu şekilde etkilenir." dedi.

Son birkaç yıldır ikinci el otomobil piyasasındaki hareketliliğin satışlara yansıdığını ifade eden Altınok, "Önümüzde yaz tatili ve Ramazan Bayramı var. Bayramlarda genelde bütün esnafların işi iyi olur. Bu yüzden esnaflar bayramın gelmesini iple çeker. Biz şu an işlerimizden memnunuz ama tatil dönemi, çiftçimizin hasat dönemi ve bayramların katkısı ile otomobil satışlarımızın daha da iyi olacağı kanısındayız. Bu aylarda otomobil satışlarının daha iyi olması gerekir. Çünkü köylülerimiz hasat sezonu sonrası tatil ve düğün işlerini genelde bu aylarda yapmaktadır ve otomobile daha fazla ihtiyaç duyulan bu dönemdir. Bu bakımdan bizim yılda en fazla iş yapmamız gereken aylar da bu aylardır. İnşallah istediğimiz beklediğimiz gibi bir yaz dönemi geçiririz." diye konuştu.

Avrupa araçlarının, yerli araçlara nazaran daha fazla tercih edildiğini söyleyen Altınok, "İlimizde yerli araçlardan daha fazla Avrupa araçlar tercih ediliyor. Yerli araca ise ilgi az oluyor. Yerli otomobillerden Fiat ve Renault grubunda az da olsa biraz fiyatlarda yükselme oldu. Vatandaşlarımız, genelde Avrupa araçları almayı tercih ediyor. Sıfır araç fiyatlarının yüksek olması ikinci el otomobil almayı daha cazip hale getiriyor. Yerli otoların fiyatı 5 bin ile 13 bin lira arasında, ithal otomobillerin fiyatı ise 15 ile 50 bin TL arasında değişiyor." şeklinde bilgi verdi.

Altınok, ikinci el otomobil alacak vatandaşları da uyararak, "Otomobil alacak vatandaşlarımız, aracı almadan mutlaka bir testten geçirmesi gerekir. Bunu oto test servisinde 100 lira ücretle yaptırabilir." dedi.