Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Federal Meclis üyesi Cem Özdemir, borç krizindeki Yunanistan’ın her şekilde desteklenmesi gerektiğini savundu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Cem Özdemir, "Avrupa Birliği bütçesinin yüzde 2,5'ini temsil eden bir ülkeden söz ediyoruz. AB bu sorunu çözemezse dünyada diğer sorunları nasıl çözecek? Bu işi mutlaka halletmeliyiz ama dostane ilişkiler çerçevesinde. Güçlü, güçsüzü ezerse AB içinde bir güvence kalmaz." dedi.

Özdemir, Yunanistan’a yapılan desteklerin ülkenin ileriye yönelik kendi ayakları üzerinde durabilmesi yönünde olması gerektiğine dikkat çekti. Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, yapılacak olan yeni yardımlarla ülkenin enerji bağımlılığını azaltması gerektiğini dile getirdi. "Almanya şu anda enerji ihtiyacının yüzde 25'ini yenilenebilir enerjiden elde ediyor." ifadelerini kullanan Özdemir, Yunanistan’da doğru yatırmalarla bu rakamın daha çok olabileceğini söyledi. Yeşiller olarak Yunanistan’a verilecek olan yardım paketiyle ilgili Federal Meclis'te yapılacak oylamada alacakları tavrı da geliştirme aşamasında olduklarını dile getirdi.