Antalya'nın Konyaltı Belediyesi, park ve bahçe atıklarını briket yakıtına dönüştürecek projenin çalışmalarına başladı. Park ve bahçelerden çıkan atıkları toplanarak, dal öğütme makinesi ile hacimleri küçültülüyor. Başkan Muhittin Böcek, bu proje ile park ve bahçe atıklarından elde edilecek briket yakıtının Konyaaltı sınırlarında seracılık yapan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacağını söyledi.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından kabul edilen Biyokütle ve Güneş Enerjisi’nden Döngüsel Enerji Üretimi Projesi çalışmalarına başladı. Proje kapsamında park ve bahçe atıkları toplanıyor. Toplanan atıklar dal öğütme makinesi ile hacimleri küçültülerek depolanıyor. Depolanan park ve bahçe atıkları proje kapsamında briket yakıtına dönüştürülecek.

Konyaaltı Belediyesi olarak çevreye duyarlı projeleri tek tek hayata geçirdiklerini söyleyen Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Belediyeler için park bahçe atıklarının bertarafı sıkıntı oluyor. Geliştirdiğimiz proje ile park bahçe atıklarını toplayarak, briket yakıtına dönüştüreceğiz. Briket yakıtı belediyemiz sınırlarında seracılık yapan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.” dedi.