Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın IPARD programı kapsamında pilot bölge seçilen ''Lider Projesi'' uygulaması için kurulan İskilip Yerel Kalkınma Derneği (İSYEKAD) Yerel Eylem Grubu Çorum TKDK yetkilileriyle istişare toplantısı gerçekleştirdi.

TKDK İl Koordinatörü Hakan Körpınar ve beraberindeki heyet önce Kaymakam Gürsoy’u makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından İskilip Yerel Kalkınma Derneği (İSYEKAD) üyeleri, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, İskilip Kaymakamlığı Proje Ofisi personeli ile İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi'nde bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda TKDK İl Koordinatörü Hakan Körpınar ve ekibi tarafından dernek olarak yapılacak faaliyetler ve IPARD programı hakkında bilgi verildi. Lider Projesi'ni yürütmek amacıyla kamu ve sivil toplum temsilcileri ile sivillerden oluşan, geçtiğimiz Aralık ayında kurulan İSYEKAD kalkınma ajansı gibi çalışacak.

Derneğin önümüzdeki aylarda Avrupa Birliği tarafından akredite edilmesinden sonra Kalkınma Ajans statüsünde çalışmaya başlayacağı bildirildi. Konuya ilişkin yapılan açıklama da verilecek hibe miktarları ilerleyen dönemlerde artırılabileceği ifade edilerek ''Aynı zamanda dernek proje yazımı konusunda da danışmanlık hizmeti vererek proje hazırlama konusunda yeterli bilgiye sahip olmayanlara rehberlik hizmeti verecek. IPARD programlarına proje hazırlayacaklara uygun görülmesi halinde vereceği Tavsiye Mektubu ise projenin onaylanmasında önemli rol oynayacak ve öncelik hakkına da kavuşma imkanı sağlayacaktır. Yerel Eylem Planı ve kalkınma anlamında stratejik plan doğrultusunda yapılacak projeler için ise yüzde 100 hibe destek imkanı ile ilçenin kalkınması ve küçük projelerin hızla hayata geçirilmesinin de yolu açılmış olacak.'' denildi.