Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2015 bütçesinin petrol varil fiyatlarının ortalama 50 dolar ve doların da 61,5 ruble olacak şekilde revize edildiğini söyledi.

Hükümet toplantısında konuşan Putin, dış şartların önemli bir şekilde değişmesi nedeni ile 2015 bütçesinde değişikliklerin olduğunu vurguladı.

Bütçe yasasında uygun değişikliklerin yapılmasını öneren Putin, “Hükümetin bu konu ile ilgili uzun zamandır çalıştığını biliyorum. Devlet Duması’nda da çalışmalar yapılmalı..” dedi.

Dolar serbest piyasa 61,5 rubleden alıcı bulurken, Brent çıkışlı petrolün varili de 60 dolara yükseldi. 13 Ocak’ta petrol 46,5 dolarla en düşük seviyeyi görmüştü.
Putin, kriz nedeni ile bütçe giderlerinde yüzde 10 kesinti yapılmasını da istemişti.

Enerji Bakanı’nın Brüksel’de olması nedeni ile toplantıya katılamadığını belirten Putin, Ukrayna ile ön ödemeli anlaşma çerçevesinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi. İki günlük doğalgaz ödemesi yapıldığını hatırlatan Putin, bir önceki yıl yaşanan sorunların tekrarlanmaması için önlem alınmasını istedi. Rusya ve Ukrayna ön ödemeli kış paketi anlaşmasının Mart sonuna kadar devam etmesi konusunda mutabakata varmıştı.