Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iç piyasada dövizle iş yapılmaması gerektiğini söyledi. Putin, özellikle Rusya limanlarında petrol ürünleri taşımacılığında sadece ruble ile iş yapılmasını istedi. Enerji ile ilgili toplantıda konuşan Putin, halka iç piyasada ruble kullanılmasını istedi. Rusya limanlarında yabancı dövizle yapılan ticarete tepki veren Putin, “Bizde yabancı dövizle hesap işi yapmak kanunen yasak değil mi? Ama fiiliyatta neler oluyor? Rusya limanlarında petrol ve ve petrol ürünleri taşımacılığında fiyatlar doğrudan ABD dolarına göre yapılıyor. Bu tabii ki kabul edilemez. Bu doğrudan yasalara aykırı. İlgili mercilerimiz nereye bakıyor, anlamış değilim?” diye eleştirdi.
Putin, iç pazardaki hesaplamalarda rublenin rolünü güçlendirilmesi için ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini tekrarladı.

Diğer ülkelerle olan ticarette ruble kullanılmasına davet eden Putin, “Faal ticaret yaptığımız ülkeler ile çalışmalarda ulusal dövizler kullanmamız lazım. Devletlerarası düzeylerde meslektaşlarımızla sürekli bir konuyu görüşüyoruz” dedi.