Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov petrol fiyatlarının sert düşmesi ve yaptırımlardan etkilenen rublenin yeni bir dengeye ulaştığını, kısa vadede sert hareketler beklemediklerini söyledi.

Petrol varil fiyatlarının son günlerde aşağı yukarı hareketlerine rağmen rublede değişimin çok az olduğunu kaydeden Siluanov, “Bu ne anlama geliyor? Yeni petrol fiyatları ile birlikte yeni bir durum oluştu. Şubat ayındaki ödemelere rağmen rublede sert değişimin olmamasını da dikkate almak gerekiyor.” dedi.

RUBLE YÜZDE 10 DEĞERİNİN ALTINDA

Rus televizyonuna konuşan Bakan, “Petrol fiyatları çok sert hareketler yapsa da ruble buna sert karşılık vermez.” öngörüsünde bulundu. Siluanov, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’nın rublenin yüzde 10 değerinin altında olduğu yönündeki açıklamalarına da katıldığını belirtti.

Merkez Bankası verilerine göre dolar 60,03 ruble. Brent tip petrolün varili de 55,2 dolara ulaştı. Petrol sert düşüşün ardından 60 doların üzerini görmüştü. Rusya petrol fiyatlarının 2015’de hızla yükselmesini beklemiyor.