Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rusya Federal Bütçesi’nden Yunanistan’a herhangi bir mali yardım yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Artan borçları nedeniyle zor günler yaşayan Yunanistan’ın yeni başbakanı Aleksis Çipras, St. Petersburg’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelecek. Mali yardım beklentisinde olan Atina’ya Rusya’nın olumlu cevap vermesi beklenmiyor. Moskova, daha önce ortak enerji projeleri için kredi desteği verilebileceğini açıklamıştı. Yunanistan’ın Türk Akım’ına 'evet' demesi durumunda, Rusya ortak yatırımlar için kredi musluklarını açacak.

Rusya’nın Ukrayna’ya verdiği 3 milyar dolarlık borçla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan Siluanov, “Borcun yapılandırılması konusunda herhangi bir planımız yok.” dedi.

Rusya ve Ukrayna arasında 3 milyar dolarlık borcun geri ödeme takvimi yaklaşırken kriz patlak verdi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın eski yönetime bu parayı rüşvet olarak verdiğini iddia etti. İddiaları 'saçma' olarak değerlendiren Putin ise IMF ile sürdürülen pazarlıkların “hırsızlık” olarak mı tanımlanacağını sordu.

Rus bakan, AB’nin yaptırımları Ocak 2016’ya kadar genişleteceği yönündeki haberlerin sürpriz olmadığını, mali politikalar ve büyüme rakamlarını da bu çerçevede realize etmeye çalıştıklarını söyledi.