Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli sanayicilerin güç birliğinin kent için önemli olduğunu belirtti. Tekli yaptığı açıklamada MTOSB'nin 20 yıllık tarihinde başarılara imza atarak bir çok yeniliği Mersin'e getirdiği ve yatırım ve istihdamlarla kentin lokomotifi olduğunu ifade etti.

Önlerinde önemli projeler bulunduğuna dikkat çeken Tekli, fakat projeler kadar önem taşıyan bir diğer konunun da sanayicilerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeleri olduğunu kaydetti.
Mersin sanayisi olarak, sadece MTOSB bünyesinde faaliyet gösteren firmaların değil, üretimin ucundan tutmuş, istihdam oluşturmuş, Mersin'in adını Türkiye'ye duyurmak adına adım atmış olan tüm sanayi kuruluşları ile el ele vererek önlerindeki dönemin plan ve programını yapmak zorunda olduklarını anlatan Tekli şöyle devam etti: "Önümüzdeki günlerde MTOSB içerisinde düzenleyeceğimiz önemli zirveler ile kentimizin sanayi lobisinin güçlenmesi adına bir dizi çalışma başlatacak, bu çalışmalar ile birlikte de kent vizyonumuzun üzerine yeni vizyonlar koymaya çalışacağız. Kentleri ayakta tutan, kentin gelişim sağlamasında önemli payı olan sanayicilerimizin sorunlarını iyi analiz edip, çalışma programlarımıza buna göre yön vereceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile hareket ettiğimiz taktirde Mersin sanayisinin gelecekte kentimize ışık tutmasını sağlar, yıllardır kimlik bunalımı yaşayan ve her platformda 'ne kenti' olduğu tartışılan Mersinimizin bir sanayi kenti olması adına emin adımlarla ilerlemiş oluruz."