Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Genel Başkanı Osman Bahçe, bir sendikaya üye yapmaya ya da istifaya zorlamanın suç olduğunu, eğer böyle bir uygulama yapan varsa kendilerine bildirilmesini ve bunu yapanın 6 ayla, 3 yıl arası cezayla yargılanacağını söyledi.

Artvin'in Borçka ilçesinde; Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan yardımcıları Seyit Mehmet Tezcan, Yusuf Gül Artvin İl Temsilcisi İsmail Yılmaz'la birlikte toplantı yaptı.

Aktif Eğitim-Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, sendika olarak açma kapama işlemi nedeniyle en tecrübeli sendika olduklarını, ve Türkiye'de 300 civarı sendika bulunduğunu söyledi. Bahçe, eğitim alanında hizmet veren 34 sendika bulunduğunu belirten Bahçe, " Gayelerinin sendikanın bizcesinin yapabilmek olduğunu ve üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Bahçe, sendikanın hak, eşitlik, alın teri, dayanışma gibi erdemler üzerinden ciddi araştırma yaptıklarını belirtti. Bahçe, son dönem baskıların arttığını, sendikalının hakkını savunmanın sendikasız olana göre daha kolay olduğunu belirtti.

Programın sonunda Aktif Eğitim-Sen İl Başkanı İsmail Yılmaz genel merkezden katılan Aktif Eğitim-Sen yöneticilerine çiçek takdim etti. Program hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.